Elindult a COMPASS+ fejlesztés éles tesztje

Örömmel tájékoztatjuk az EISZ tagintézményeket, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet elmúltával, az EISZ Titkárság ismét megrendezte a szokásos szakmai napot, amelyre augusztus 10-11-én kerül sor az MTA Könyvtár és Információs Központban.

A szakmai nap témája a Compass+ fejlesztés éles tesztelésének megindítása azoknak az egyetemi és kutatóintézeti kollégáknak bevonásával, akik a korábbi bemutatókon már elkezdtek ismerkedni ezzel az új, interaktív könyvtári döntéstámogató rendszerrel. A mostani továbbképzésen a meghívott szakemberek aktív közreműködésével megkezdjük az összes tervezett funkcionalitás próbaüzemét.

Mi is a Compass+? Az ismertető itt letölthető.

A platform tesztelésével párhuzamosan, elindítjuk az e-learning oktatóvideók készítését is, amelyek a rendszer egy-egy funkcionalitását mutatják be részletesen. Az egyenként 10 perces videókban elhangzó prezentációk megvalósításában az EISZ munkatársai és a szakmai napon résztvevő kollégák egyaránt közreműködnek.

Ezúton is köszönjük kollégáink aktív részvételét, akik a jövőben a Compass+ szolgáltatás nagyköveteiként segíthetik a hazai könyvtárszakmai közösség munkáját.

009 Fotó: Patrus Dóra
További képekhez kattintson ide.

Az EISZ 2020-ban az árfolyamváltozások negatív hatása miatt sürgős pénzügyi segítségre szorult, és a tagintézményektől plusz befizetésre is szükség volt a szolgáltatások folyamatos és zökkenőmentes biztosítása érdekében. Ezért a szakmai nap költségeit most nem az EISZ keretből fizettük, hanem köszönettel elfogadtuk három magyar kiadó nagylelkű felajánlását. A szakmai nap és a kapcsolódó programok összes felmerülő költségeit az Akadémiai Kiadó, a L’Harmattan és a Typotex Kiadó állták.

Ezért a programba illesztettünk mindhárom kiadó számára egy 30-30 perces szponzori idősávot műhelybeszélgetés céljára.

A szakmai nap szponzorai.
AK  harmattan logo  typotex logo