Határon túli együttműködés

Tájékoztatás a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által a határon túli magyar intézmények 2020. évi e-könyv-hozzáféréséhez biztosított céltámogatásról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) égisze alatt működő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) céltámogatása 2020-ban is biztosítja a határon túli magyar intézmények e-könyv-hozzáférését az EISZ Titkárság projektjén keresztül. 2019-ben 28 intézmény számára mintegy 5000 magyar nyelvű e-könyv volt hozzáférhető a határon túli magyar területeken. 2020-ban várhatóan újabb kiadói adatbázisok bevonásával több mint 8000 e-könyv válik elérhetővé a kedvezményezett intézményekben. Az ITM céltámogatásának köszönhetően 2020-ban a kedvezményezett intézményi kör is bővülni fog, hogy a felhasználók minél több ponton férhessenek hozzá az online kiadványokhoz.


A 2019. évi projekt bemutatása

Az EISZ Nemzeti Programban közel 30 határon túli intézmény vesz részt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) céltámogatásának köszönhetően. Az intézmények az EISZ-en keresztül 5000 magyar e-könyvhöz és további szolgáltatásokhoz férnek hozzá.

Beszámoló a projektről.

A kedvezményezett intézmények számára biztosított szakmai anyagok bejelentkezés után elérhetők az alábbi oldalon.

Határon túli együttműködés.