Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) céltámogatásának köszönhetően húsz határon túli intézmény csatlakozik az EISZ-hez

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018 második félévében biztosított céltámogatást az EISZ számára, hogy határon túli magyar intézmények számára nyújtson lehetőséget az online szakirodalmi és közművelődési források elérésére. Ennek köszönhetően a határon túli intézmények 2019. évi adatbázis-előfizetését 100%-ban támogatja az EISZ.

A támogatás segítségével immár több mint húsz határon túli intézmény vesz részt a nemzeti programban, így a külhoni magyarság minden jelentősebb településen hozzáférhet több mint 5000 magyar e-könyvhöz: az Akadémiai Kiadó, a Kronosz Kiadó, a L’Harmattan Kiadó, a Mentor Kiadó, az Osiris Kiadó, a Szaktudás Kiadó, a Tinta Könyvkiadó és a Typotex Kiadó online e-könyves adatbázisaihoz, illetve az Arcanum Digitális Tudománytárhoz.

A programba bevont intézmények között települési könyvtárak, múzeumok, felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek egyaránt megtalálhatók. Az EISZ Titkárság szakértői ütemezett helyszíni képzéseken mutatják be az adatbázisokat a kedvezményezett intézményekben.                  

Az EISZ Titkárság 2019. június 13–14-én kétnapos rendezvény keretében fogadja a határon túli intézmények képviselőit. A két nap során bemutatkoznak a programba bevont magyar szakkönyvkiadók és adatbázis-fejlesztők, illetve ismertetésre kerülnek az MTA Könyvtár és Információs Központ által biztosított kutatástámogató szolgáltatások.

trkp itm