Újraindult a COMPASS adatbázis

Új online felületen indult újra az EISZ Titkárság által üzemeltetett COMPASS adatbázis a http://compass.konyvtar.mta.hu címen.
A fejlesztés során fontosnak tartottuk, hogy naprakész információt biztosítsunk a Magyarországon elérhető online tartalmakról. A fejlesztés során a rendszert bővítettük az EISZ-en keresztül elérhető tartalmak metaadataival, biztosítva a folyóirat illetve cikk alapú keresést. Ennek köszönhetően az új felületen DOI azonosító, folyóiratcím, adatbázis, intézmény, és település szerint is kereshetnek.
Igyekeztünk az adatbázisban való eligazodást és keresést minél egyszerűbbé tenni a felhasználók számára. A terveink szerint a továbbiakban az intézmények egyéni előfizetéseivel, illetve saját fejlesztésű adatbázisaival is bővítjük a szolgáltatást.
A COMPASS előreláthatóan az év végéig béta verzióként működik - minden észrevételt és javaslatot köszönettel fogadunk az e-mail címen.
A COMPASS új változatának létrehozásában közreműködtek: Dér Ádám főkönyvtáros, Korner Viktor informatikus, és Nyiscsák Sándor informatikus. A fejlesztést, valamint a rendszer használatához kötődő digitális oktatási anyagok előállítását a SKOLL Learning Technologies Kft. végezte több mint 10 éves LMS rendszer és e-learning tananyag megoldások tapasztalataira támaszkodva.

Üdvözlettel:

EISZ Titkárság