Focus on Open Science konferencia

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2017. november 22-én az EISZ Titkárság, a Közép-európai Egyetem és a Scientific Knowledge Services közös szervezésében megvalósuló Focus on Open Science konferenciára.

 A rendezvény a 2016. szeptember 12-i The use and generation of scientific content – roles for libraries konferencia folytatása, 2017-ben az SKS és partnerei a nyílt tudományról (Open Science) Bécsben, Budapesten és Ljubljanában szervezett háromállomásos programsorozatának része. A rendezvény célja, hogy megismertesse a nyílt tudomány értékeit és koncepcióját a közép- és kelet-európai szakmai közösségekkel.

A rendezvény középpontjában a nyílt tudomány kínálta forradalmi változások állnak: az előadások betekintést adnak a nyílt tudomány világába, különös tekintettel arra, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a nyílt hozzáférés, a kutatási adatok kezelése, az e-infrastruktúrák és a közösségi tudomány (Citizen Science) kérdései, illetve hogyan alkotnak együtt egy olyan alapot, amelyre a könyvtárak jövőbeli szerepe is épülhet.

Az előadások élő online közvetítéssel is nyomon követhetők lesznek; a videófelvételeket a rendezvényt követően honlapunkon is közzétesszük.

Bővebb információk az előzetes programról és a meghívott előadókról

Regisztráció