Elindult a COMPASS új verziójának fejlesztése

Mint ahogyan már korábban több fórumon is beszámoltunk róla, a 2014-ben indult COMPASS adatbázis 2017 második felében új felülettel és kibővített funkciókkal indul újra.

A fejlesztés során a projekt eredeti célja – naprakész információ biztosítása a Magyarországon elérhető online tartalmakról – mellett fontosnak tartottuk, hogy az adatbázisban való eligazodást és keresést minél egyszerűbbé tegyük a felhasználók számára.

Az COMPASS-t ezért kibővítjük az EISZ-en keresztül elérhető, intézmények által egyénileg előfizetett, valamint saját fejlesztésű tartalmak metaadataival, ezáltal biztosítva a folyóirat illetve cikk alapú keresést.

A fejlesztési időszak előreláthatóan 2017 harmadik negyedévére zárul le, a COMPASS próbaverziója a compass.mtak.hu oldalon érhető majd el – terveink szerint ez év szeptemberétől.

A fejlesztés megvalósításához szükséges szoftverfejlesztő cég bevonása is: a 2017 első negyedévében lezajlott beszerzési eljárást az Onlearn-tech Kft. nyerte. A közös munka 2017. május 22-én veszi kezdetét.

A COMPASS fejlesztés részleteiről Dér Ádám tartott előadást a Networkshop 2017 konferencián: